Uusimmat uutiset
XIII kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu järjestetään toukokuussa 2025
Vuodesta 1965 asti järjestetty, maailman vanhimpiin ja arvostetuimpiin viulukilpailuihin lukeutuva tapahtuma kerää nuorten viulistien kerman Helsinkiin 18.–29.5.2025. Kilpailun finaaliosiossa kuullaan Sibeliuksen viulukonserton rinnalla nykymusiikkia. Tuomariston puheenjohtajana toimii viulisti ja kapellimestari John Storgårds.
Inmo Yang on voittanut XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun
Helsingissä 19.–29.5. järjestetty Jean Sibelius -viulukilpailu huipentui sunnuntai-iltana Musiikkitalossa palkintojenjakoon, jossa tuomaristo julisti voittajaksi eteläkorealaisen Inmo Yangin. Toiselle sijalle ylsi yhdysvaltalainen Nathan Meltzer ja kolmannelle sijalle ukrainalainen Dmytro Udovychenko.
OLE MUKANA TAPAHTUMASSA
Vuonna 1965 perustettu Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maailman arvostetuimmista musiikkikilpailuista. Joka viides vuosi järjestettävä kilpailu kerää Helsinkiin alle 30-vuotiaat huippuviulistit.
XIII Kansainvälinen Jean Sibelius-viulukilpailu järjestetään 18.–29.5.2025. Kilpailun järjestää Suomen Sibelius-Seura yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa.
Sibelius-Seura
Sibelius-Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja edistää Jean Sibeliukseen ja hänen musiikkiinsa kohdistuvaa harrastusta, hänen musiikkinsa esittämistä sekä hänen sävellyksiään koskevaa tutkimus- ja julkaisutoimintaa.
Tehtäväänsä Seura toteuttaa:
- julkaisemalla Jean Sibeliuksen koottujen teosten kriittistä laitosta yhteistyössä Kansalliskirjaston ja kustannusliike Breitkopf & Härtelin kanssa
- järjestämällä joka viides vuosi, seuraavan kerran 2025, Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun
- ylläpitämällä yhteyksiä muihin Sibelius-seuroihin
- osallistumalla joka viides vuosi, seuraavan kerran 2020, kansainvälisen Sibelius-konferenssin järjestelyihin
- palkitsemalla Jean Sibeliuksen musiikin hyväksi tehtyä työtä
- järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja matkoja järjestäjilleen
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Kansainvälisesti arvostettu Sibelius-Akatemia on kouluttanut maailmanluokan taiteilijoita ja monipuolisia musiikin ammattilaisia jo vuodesta 1882.
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista, ja se on sijoittunut maailman 9. parhaaksi esittävien taiteiden korkeakouluksi (QS World University Rankings by Subject 2021). Se antaa musiikin alan ylintä opetusta Suomessa, ja sen kansainväliseen yhteisöön kuuluu noin 1 400 opiskelijaa ja 500 opettajaa Suomesta ja maailmalta.
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tarjoaa opetusta klassisessa musiikissa, jazzissa, kansanmusiikissa, Global musicissa ja kirkkomusiikissa. Lisäksi akatemiassa voi opiskella myös musiikkiteknologiaa, musiikkikasvatusta, kulttuurista musiikintutkimusta, sävellystä ja musiikinteoriaa sekä taidejohtamista ja yrittäjyyttä.