FINAALIEN ESIINTYMISAIKATAULUT

 

TIISTAI 1.12. KLO 18.00


Starkloff, Friederike Sibelius

Tjeknavorian, Emmanuel Brahms

Radion sinfoniaorkesteri, joht. Hannu Lintu

 

Tauko noin klo 19.00


Yoshida, Minami Sibelius

Zhou, Nancy Tshaikovski

Helsingin kaupunginorkesteri, joht. John Storgårds

 

KESKIVIIKKO 2.12. KLO 18.00


Kanagawa, Mayumi Sibelius

Lee, Christel Bartók

HKO, joht. John Storgårds

 

Tauko noin klo 19.00


Yoshida, Minami Tshaikovski

Zhou, Nancy Sibelius

RSO, joht. Hannu Lintu

 

TORSTAI 3.12. KLO 18.00

 

Starkloff, Friederike Brahms
Tjeknavorian, Emmanuel Sibelius

HKO, joht. John Strogråds

 

Tauko noin klo 19.00

 
Kanagawa, Mayumi Berg
Lee, Christel Sibelius

RSO, joht.Hannu Lintu

 

Palkintojenjako noin klo 21.30


KAIKKI KILPAILIJAT

NAOKA AOKI

Japan

 

Naoka Aoki

 

Hei, olen 23-vuotias Naoka Aoki Japanista. Olen soittanut viulua kutakuinkin 21 vuotta. Muutin Lontooseen neljä vuotta sitten. Valmistuin hiljattain, ja syyskuusta lähtien opintoni jatkuvat kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Royal Academy of Music:ssa professori Mayumi Fujikawan johdolla. Totta puhuakseni en muista, milloin olen kuullut sibeliuksen musiikkia ensi kertaa, mutta muistan milloin kuulin Sibeliuksen viulukonserton ensi kertaa. Olen ajan kuluessa oppinut rakastamaan tätä teosta, ja erityisen ikimuistoinen on ensimmäinen kerta, jolloin esitin viulukonserton Pariisissa viime vuonna. En ole koskaan aiemmin ollut Suomessa, joten jos tämä video julkaistaan, sanon terveiset, hei hei!

 

 

WONHEE BAE

Etelä-Korea

 

Wonhee Bae

 

Hei, olen Wonhee Bae, Saksan Düsseldorfissa asuva viulisti. Kuulin Sibeliuksen musiikkia ensi kerran seitsemänvuotiaana, sinfoniaorkesterin konsertissa. Konsertissa Sibeliuksen viulukonsertto teki minuun valtaisan vaikutuksen, ja rakastuin välittömästi tähän teokseen. Kauniin sooloviulun melodian lisäksi siinä on hyvin dynaaminen orkesterin osuus, mikä saa minut kokemaan teoksen myös sinfoniana. Siinä on mystisiä pohjoisen luonnon ääniä, jotka saavat minut aina heti sitä kuunnellessani haluamaan matkustaa Suomeen.

 

 

HANNAH SOOJIN CHO

Yhdysvallat

 

Hannah Soojin Cho

 

Hei, nimeni on Hannah Soojin Cho. Muistan seuranneeni live-esitystä Sibeliuksen viulukonsertosta ja vaikuttuneeni sen huikeasta orkesterin sointimaailmasta, joka mielestäni on tämän konserton hienoimpia ominaisuuksia, kuten myös Sibeliukselle tunnusomainen, erityisen persoonallinen tapa kirjoittaa sinfoniaorkesterille sekä täydellisen virtuoosinen sooloviulun osuus. Toivon saavani esittää konserton säveltäjän kotimaassa, kiitos!

 

 

SARAH CHRISTIAN

Saksa

 

Sarah Christian

 

Hei, olen Sarah Christian Berliinistä, Saksasta. Kuulin Sibeliuksen viulukonserton ensi kertaa 12-vuotiaana, ja luonnollisestikin rakastuin teokseen välittömästi. Kuuntelin sitä varmaankin kolmasti päivässä, eikä tämä vahva ensivaikutelma ole koskaan muuttunut vuosien saatossa. Luonnollisestikin kuulin myöhemmin hänen sinfoniansa ja tutustuin enemmänkin Sibeliuksen musiikkiin. Mielikuvani hänen musiikistaan on vahva ja erityislaatuinen, ja tietenkin haluaisin tulla Suomeen, Helsinkiin, tutkimaan onko mielikuvani todenmukainen.

 

 

SARA ETELÄVUORI

Suomi

 

Sara Etelävuori

 

Hei kaikille! Nimeni on Sara Etelävuori. Olen viulisti Suomesta, ja kysymykseen, milloin kuulin Sibeliusta ensi kertaa, täytynee vastata, että joko konsertissa tai cd-levyltä ja joko Finlandia tai viulukonsertto. En muista tarkasti, koska Suomessa kuulee Sibeliuksen musiikkia paljon. Jos tämä video julkaistaan, haluan kiittää kaikkia ystäviäni Kölnissä, heidän tuestaan, ja erityisesti opettajaani ja perhettäni rakkaudesta ja tuesta. On todella etuoikeus saada osallistua Sibelius-viulukilpailuun Helsingissä vuonna 2015. Kiitos paljon, hei!

 

 

MARINA GRAUMAN

Venäjä

 

Marina Grauman

 

Hei, nimeni on Marina. Olen iältäni 20 vuotta, joista soittanut viulua 15 vuotta. Olen syntynyt muusikkoperheeseen, ja isäni on viulisti. Kerran hän tuli kotiin pieni viulu mukanaan, ja sanoi minulle: ”Nyt sinäkin saat opetella soittamaan viulua.” Ja minustahan tuli viulisti. Musiikkiopintoni alkoivat Pietarissa, erityislahjakkaiden lasten musiikkikoulussa, mutta musiikillinen kasvatukseni alkoi jo paljon aiemmin, kuten myös ensikosketukseni Sibeliuksen musiikkiin. Isäni harjoitteli Sibeliuksen viulukonserttoa, ja pianisti-äitini konserton säestystä, mutta vasta kun kuulin heidän soittavan yhdessä, ymmärsin, että kyseessä on yksi ja sama teos. Olin todella vaikuttunut! Myöhemmin tutustuin Sibeliuksen sinfonioihin ja soitin hänen musiikkiaan paljon, mm. kausikonsertissa Petrozavodskissa Karjalassa. Soittaminen on aina löytöretki, ja samaa löytämisen nautintoa toivon myös vuoden 2015 Sibelius-viulukilpailun yleisölle.

 

 

ANNA GÖCKEL

Ranska

 

Anna Gockel

 

Hei, olen Anna Göckel. Olen kotoisin Marseillesta. Aloitin viulunsoiton kuusivuotiaana, ja siirryin opiskelemaan Pariisin Konservatorioon 14-vuotiaana. Opiskelen nykyisin Saksassa David Grilmalin johdolla Saarbrucken korkeakoulussa. Viimeiset viisi vuotta olen nauttinut kamarimusiikin soittamisesta Trio Karénin jäsenenä. Triomme on onneksemme saanut opiskella erittäin inspiroivien taiteilijoiden johdolla, ja kilpailla monissa kilpailuissa ympäri maailman. Ajattelen, että kokemukseni kamarimusiikista ja kamarimusiikillinen tapani tulkita musiikkia ja lukea partituuria hyödyttää minua päivittäin. Nykyisin panostan enemmän solistiseen ohjelmistoon. Tunnen Sibeliuksen viulukonserton jo lapsuudesta, kuten kaikki viulistit tuntevat, ja mikä haave olisikaan saada esittää se Helsingissä.

 

 

YOO NA HA

Etelä-Korea

 

Yoo Na Ha

 

Hei! Nimeni on Yoo Na Ha, ja olen todella onnelinen voidessani osallistua tähän upeaan kilpailuun. Olen Etelä-Koreasta, ja nykyään opiskelen ja panostan uraani Pariisissa. Ensimmäiset kuulokuvani Sibeliuksesta ovat kouluvuosiltani, jolloin yksinkertaisesti rakastuin viulukonserttoon. Kiitos Helsinki, ja toivottavasti nautitte kilpailijoiden esityksistä!

 

 

MAYUMI KANAGAWA

Yhdysvallat

 

Mayumi Kanagawa

 

Hei, nimeni on Mayumi Kanagawa. Olen japanilais-amerikkalainen ja vartuin Los Angelesissa sekä New Yorkissa. Nykyisin opiskelen Hans Eissler-musiikkikorkeakoulussa Berliinissä, Saksassa. Suosikkiviulistejani ovat esim. Hillaru Hahn, Jascha Heifetz ja Gidon Kremer. Viulunsoiton lisäksi nautin uimisesta, lukemisesta ja tänä kesänä olen patikoinut paljon Coloradossa, Aspenin musiikkifestivaaleilla. Muistan kuulleeni Sibeliusta ensi kerran katsoessani New Yorkin kotini kellarissa televisiosta dokumenttia Midori Koton pikkuveljestä Ryo Kotosta. Ohjelmassa hän opiskeli Sibeliuksen konserttoa ja kävi Sibeliuksen kotona. Minäkin toivoisin voivani tehdä samoin, ja odotan sitä innolla.

 

 

BOMSORI KIM

Etelä-Korea

 

Bomsori Kim

 

 

JEEIN KIM

Etelä-Korea

 

Jeein Kim

 

Hei, nimeni on Jeein Kim, ja olen korealainen viulisti. Olen todella onnellinen voidessani osallistua Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaan ottamalla osaa arvostettuun Sibelius-viulukilpailuun. Aloitin viulunsoiton viisivuotiaana, ja 10-vuotiaana innostuin soittamisesta enemmän. kuulin Sibeliusta ensimmäisen kerran 14-vuotiaana, ja se oli erityinen kokemus minulle, koska saatoin kuulla tulisen intohimon ja valtavan luonnon hänen musiikissaan.

 

 

STEPAN LAVROV

Venäjä

 

Stepan Lavrov

 

Hei kaikki, hei Suomi! Hyvä idea tehdä tällainen video! Jos minut valitaan kilpailuun, on kunnia saada esiintyä maestro Sibeliuksen kotimaassa. Sain tutustua hänen musiikkiinsa lapsuudessa kuullessani erään hänen mestariteoksistaan, viulukonserton. Siitä hetkestä lähtien olen tiennyt haluavani esittää tämän teoksen. Toivottavasti saatte tilaisuuden kuulla sen minun esittämänäni, ja tuntisin itseni todella etuoikeutetuksi, jos saisin osallistua kilpailuun. Hei hei!

 

 

CHRISTEL LEE

Yhdysvallat

 

Christel Lee credit Dorothee Falke

 

Hei, nimeni on Christel Lee. Muistaakseni ensi kerran kuulin Sibeliusta levyltä, Berliinin filharmonikkoja Karajanin johtamana.

 

 

KERSON LEONG

Kanada

 

Kerson Leong

 

Hei! Nimeni on Kerson Leong. Olen 18 vuotta, ja olen kotoisin Ottawasta, Kanadasta. Odotan innolla saavani osallistua tähän kilpailuun, joka on nimetty erään suosikkisäveltäjäni, Jean Sibeliuksen, mukaan. Löysin Sibeliuksen musiikin hyvin nuorena, en itse asiassa muista kuinka nuorena, mutta muistan selvästi miten voimakkaan kiehtovalta viulukonserton alku tuntui. Se oli niin ihmeellinen ja voimallinen kokemus, että se on säilynyt samanlaisena edelleen nykyäänkin, kun esitän viulukonserttoa.

 

 

ZEYU VICTOR LI

Kiina

 

Zeyu Victor Li

 

Hei kaikille! Nimeni on Zeyu Victor Lee. Olen 19-vuotias viulisti Curtis Institute of Music:sta. Pidän paljon Sibeliuksen sävellyksistä, erityisesti viulukonsertosta. Ensimmäisellä kerralla kuullessani sen, teos kosketti minua syvästi. Kuulen monenlaisia tunnelmia hänen musiikissaan, jossain kovin traagisia tai hyvin intohimoisia ja voimakkaita. Joten, teen kilpailussa parhaani, ja toivottavasti nautitte kuulemastanne. Kiitos paljon!

 

 

RICHARD LIN

Yhdysvallat, Taiwan

 

Richard Lin

 

Hei kaikille! Nimeni on Richard Lin, olen Taiwanista, ja juuri täyttänyt 24 vuotta. Viulistina kannustan itseäni koko ajan kehittämään erityislaatuista ja ilmeikästä sointia. Minuun on suuresti vaikuttanut opettajani Rosand, jonka johdolla opiskelen Curtis Institute of Music:ssa. Ollessani noin kymmenvuotias, kuulin Sibeliusta ensi kertaa. Soitin orkesterissa viulukonserton säestystä, ja vaikutuin välittömästi sointimaailmasta ja siitä miten musiikkiin on saatu niin ihmeellinen tunnelma toisessa osassa. Rakastuin välittömästi tähän musiikkiin. En ole koskaan ollut Suomessa, joten odotan todella voivani osallistua kilpailuun ja pitää hauskaa Suomessa. Kiitos!

 

 

TIKHON LUKIYANENKO

Venäjä

 

Tikhon Lukiyanenko

 

Tutustuin Sibeliuksen musiikkiin ensimmäistä kertaa kouluikäisenä, ja teos oli viulukonsertto. Myöhemmin, kun sain työpaikan sinfoniaorkesterista, soitimme ensimmäisen sinfonian ja muita hänen sinfonisia sävellyksiään. Sibeliuksen viulukonsertto on eräs viulukonserttosuosikeistani, ja saattaapa olla myös eräs suosikeistani klassisessa musiikissa.

 

 

KYUNG JI MIN

Etelä-Korea

 

Kyung Ji Min

 

Hei! Minun nimeni on Kyung Ji Min, ja olen Etelä-Koreasta. Opinahjoni on tällä hetkellä Curtis Music Institute. Aloitin viulunsoiton seitsemänvuotiaana, ja olen kuullut paljon Sibeliuksen musiikkia siitä lähtien. Ensimmäinen kuulemani kappale oli Romanssi op. 72 nr. 2, ja siitä tuli yksi suosikkikappaleistani, jonka esittämisestä nautin. Ja tietenkin rakastan soittaa Sibeliuksen viulukonserttoa.

 

 

YASUKA MORIZONO

Japani

 

Yasuka Morizono

 

Nimeni on Yasuka Morizono ja olen Japanista. Yhdentoista vuoden ikäisestä lähtien olen opiskellut professori Herwig Zackin oppilaana Würzburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa. Rakastan Sibeliuksen musiikkia, ja hänen viulukonserttonsa on ollut suosikkejani siitä lähtien kun viisivuotiaana kuuntelin sitä. Tähän mennessä olen esittänyt sitä joitakin kertoja, ja joka kerralla löydän uusia kiinnostavia näkökulmia ja uusia muotoja tästä syvällisestä ja sydämellisestä musiikista. Olen onnellinen saadessani tulla Suomeen, Sibeliuksen kotimaahan. Toivon, että matkani Suomeen auttaa minua kehittämään syvempää ymmärrystä Sibeliuksen persoonallisuuteen ja värikkääseen ja rikkaaseen musiikkiin.

 

 

KATERINA NAZAROVA

Australia

 

Katerina Nazarova

 

Hei! Minun nimeni on Katerina Nazarova, ja olen viulisti kaukaa Tasmaniasta. Kuulin Sibeliusta ensi kertaa lapsena joko konsertissa tai äitini soittamilta levyiltä, erityisesti viulukonserttoa. Se on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen, ja nautin aina voidessani esittää viulukonserttoa. Toivottavasti esitän sitä taas pian, ja odotan innolla nähdäkseni teidät kaikki Helsingissä. Hei!

 

 

SEIJI OKAMOTO

Japani

 

Seiji Okamoto

 

Hei kaikille! Minun nimeni on Seiji Okamoto, olen 21-vuotias, ja opiskelen Tokio Geidaissa Japanissa. Kun olin kaksi vuotta, leikin ystävieni kanssa viulunsoittoa, ja pyysin vanhemmiltani saada soittaa oikeasti viulua. Ensimmäistä kokemukseni Sibeliuksen musiikista oli televisio-ohjelma, jossa Daishin Kashimoto, Berliinin filharmonikkojen konserttimestari, soittaa viulukonserton Seiji Ozawan johtaessa. Kuulin majesteettisen luonnon, sydämestä kumpuavan suuren voiman ja intohimon. Ihailen Sibeliusta ja odotan innolla hänen musiikkinsa esittämistä Suomessa. Nähdään!

 

 

PEKKO PULAKKA

Suomi

 

Pekko Pulakka

 

Hei! Minun nimeni on Pekko Pulakka. Soitan viulua. Tämä on työpaikkani, Turun konserttitalo, missä soitan Turun filharmonisessa orkesterissa. Täällä kaikki taikuus tapahtuu; täällä harjoittelen ja täällä teen hakemukseni kilpailuun. Minulla ei ole aavistustakaan, milloin ensi kertaa kuulin Sibeliuksen musiikkia, mutta todennäköisesti melko nuorena, todennäköisesti kotona, ja todennäköisesti joko sinfonian tai viulukonserton. Harratan kieliä politiikan seuraamista. Pidän myös jääkiekon katsomisesta, ja suosikkijoukkueeni on HIFK, Helsingin IFK. Toivottavasti tapaamme kilpailussa!

 

 

FEDOR RUDIN

Ranska

 

Fedor Rudin

 

Hei! minun nimeni on Fedor Rudin. Olen venäläinen viulisti, ja opiskelen Salzburgissa Mozarteum-yliopistossa professori Pierre Amoyalin johdolla. Olen kuullut Sibeliuksen musiikkia jo hyvin nuorena, ja viulukonsertto on aina ollut kaikkien aikojen suosikkini, joten odotan innolla osallistumista Sibelius-viulukilpailuun. Hei hei!

 

 

ANNA SAVKINA

Venäjä

 

Anna Savkina

 

Hei kaikille! Minun nimeni on Anna Savkina, olen 20 vuotta ja asun Venäjän pääkaupungissa, Moskovassa. Olen Moskovan Konservatorion oppilas. Tunnen Sibelius-viulukilpailun maailman kuuluisimpana ja tärkeimpänä viulukilpailuna viulisteille. Kuulin jo lapsena Sibelius-viulukilpailusta, ja aloin soittaa viulua. Jean Sibelius on eräs suosikkisäveltäjistäni. Rakastan hänen viulukonserttoaan sekä Humoreskeja viululle ja orkesterille. Sibeliuksen musiikki on hyvin kirkasta, syvää, ja sillä on vahva kansallinen perusta. Pidän todella paljon hänen sinfonisista teoksistaan. Olen onnellinen saadessani mahdollisuuden soittaa Sibelius-viulukilpailussa. Nähdään Helsingissä, hei!

 

 

LEV SOLODOVNIKOV

Venäjä

 

Lev Solodovnikov

 

 

FRIEDERIKE STARKLOFF

Saksa

 

Friederike Starkloff

 

Hyvää päivää ja hei! Minun nimeni on Friederike Starkloff. Olen Saksasta ja asun Berliinissä. Ensimmäinen kosketukseni Sibeliuksen musiikkiin oli 11-vuotiaana kun soitin viulukonserttoa ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen olen opiskellut hänen sinfonioitaan sekä kamarimusiikkiaan ja sen myötä olen lumoutunut; rakastan tätä hyvin rehellistä, syvällistä ja värikästä musiikkia.

 

 

ELLY SUH

Yhdysvallat, Etelä-Korea

 

Elly Suh

 

Hei! Nimeni on Elly Suh. Olen Etelä-Koreasta ja kasvoin Yhdysvalloissa. Kuulin Sibeliuksen musiikkia ensi kertaa kahdeksanvuotiaana, viulukonserton televisiosta, ja olen siitä lähtien rakastanut tätä teosta. Osallistuin Sibelius-viulukilpailuun vuonna 2010, ja viihdyin hyvin Helsingissä. Toivon pääseväni takaisin Helsinkiin tänä vuonna.

 

 

RYOSUKE SUHO

Japani

 

Ryosuke Suho

 

Hei, olen Ryosuke Suho Japanista. Olen opiskellut viulunsoittoa seitsemänvuotiaasta, ja nykyään opiskelen Tokion musiikkikorkeakoulussa. Olin 10-vuotias kuullessani Sibeliuksen viulukonserton ensi kertaa, ja musiikin kauneus suorastaan tyrmäsi minut. Odotan innolla päästä esittämään tätä musiikkia Suomessa.

 

 

MAI SUZUKI

Japani

 

Mai Suzuki

 

Hei, olen Mai Suzuki. Opiskelin Tokiossa, ja nykyään asun Salzburgissa. Kuulin Finlandian 10-vuotiaana konsertissa, ja olin todella vaikuttunut sen tarinallisista ja kauniista melodioista. Rakastan harjoitella Sibeliuksen konserttoa hyvästä syystä, olenhan tosissani ottamassa osaa merkittävään Sibelius-kilpailuun. Kiitos!

 

 

ELENA TAROSYAN

Venäjä

 

Elena Tarosyan

 

 

STEPHEN TAVANI

Yhdysvallat

 

Stephen Tavani

 

Hei! Nimeni on Stephen Tavani, ja olen 23-vuotias. Asun nykyään Philadelphiassa, jossa opiskelen Curtis Institute of Music:ssa Ida Kavafianin johdolla. Kuulin Sibeliuksen musiikkia ensi kertaa hyvin nuorena, ja se oli levyltä Jascha Heifezin soittamana.

 

 

DIANA TISHCHENKO

Ukraina

 

Diana Tishchenko

 

Hei! Nimeni on Diana, olen Ukrainasta, ja olen 25-vuotias. Viimeiset viisi vuotta olen asunut ja opiskellut Berliinissä. Kuulin Sibeliuksen musiikkia ensimmäistä kertaa ehkä 11-vuotiaana. Opin tuntemaan säveltäjän viulukonserton ja joitakin vuosia myöhemmin ihastuin Finlandiaan, joka on mielestäni hyvin eeppinen teos, ja joka herättää mielikuvia suomalaisesta maisemasta.

 

 

EMMANUEL TJEKNAVORIAN

Itävalta

 

Emmanuel Tjeknavorian credit Stephan Polzer

 

Hei, nimeni on Emmanuel Tjeknavorian. Olen viulisti, ja tulen Itävallasta. Olen 20-vuotias ja opiskelen Wienin Musiikin ja esittävien taiteiden taideyliopistossa. Olin kuusivuotias kuullessani Sibeliuksen viulukonserton ensimmäistä kertaa, ja siitä lähtien olen todella rakastanut tätä musiikkia.

 

 

KASMIR UUSITUPA

Suomi

 

Kasmir uusitupa

 

Hei! Olen Kasmir Uusitupa Suomesta. Opiskelen Sibelius-Akatemiassa professori Kaija Saariketun luokalla. Aloitin viulunsoiton kolmevuotiaana, ja siitä lähtien olen soittanut kansanmusiikkia ja kokeillut muitakin musiikkityylejä. Pidän itseäni avarakatseisena muusikkona, joka on aina kiinnostunut kokeilemaan jotain uutta ja löytämään uusia lähestymistapoja viulunsoittoon. Kuulin Sibeliusta varmaankin ensi kertaa, kun lapsena soitin orkesterissa Impromptua jousiorkesterille. Olen aina ajatellut, että Sibeliuksen musiikin maailmassa on jotain hyvin taianomaista.

 

 

JUHO VALTONEN

Suomi

 

Juho Valtonen

 

Moi! Nimeni on Juho Valtonen, synnyin Helsingissä vuonna 1992, ja olen asunut täällä siitä lähtien. Olen juuri muuttamassa Wieniin opiskelemaan vaihto-oppilaana. Tulen musiikkiperheestä, ja aloitin viulunsoiton kolmevuotiaana, opiskeltuani sitä ennen kaksi vuotta tiiviisti paperiviululla. Joten minun on hyvin vaikea sanoa, milloin kuulin Sibeliusta ensi kertaa, mutta olen varmaankin ollut varsin nuori, silloin aikoinaan.

 

 

XIAO WANG

Kiina

 

Xiao Wang

 

Hei, minun nimeni on Xiao Wang, ja olen syntynyt Kiinassa, mutta nykyisin asun New York Cityssä. Olen esiintynyt viulistina lukuisissa maineikkaissa konserttisaleissa, kuten Carnegie Hall, Wigmore House, Béla Bartok Hall, Soho Art Centre, National Centre for Performing Arts in Beijing, joitain mainitakseni. En kuitenkaan koskaan ole käynyt Suomessa, enkä esiintynyt kauniissa Musiikkitalon konserttisalissa, joten odotan innolla pääseväni Suomeen ja esiintymään teille kaikille. Nähdään!

 

 

JUNGYOON YANG

Etelä-Korea

 

Jungyoon Yang

 

Hei! Nimeni on Jungyoon Yang. Olen kotoisin Etelä-Koreasta, mutta nykyisin asun Salzburgissa Itävallassa. Olen viimeiset kaksi vuotta opiskellut täällä Salzburgin Mozarteum-yliopistossa professori Pierre Amoyalin johdolla. Mielestäni Sibeliuksen musiikki on hyvin syvällistä ja voimakasta. Olen rakastanut tätä musiikkia 16-vuotiaasta lähtien. Se oli musiikkivalintani yliopiston sisäänpääsykokeessa, ja pidän siitä edelleen hyvin paljon. Kiitos paljon!

 

 

MINAMI YOSHIDA

Japani

 

Minami Yoshida

 

Olen Minami Japanista. Olen 17 vuotta. Opiskelen viulunsoittoa Tokio Gakuen musiikkikorkeakoulussa. – Hänen nimensä on Haido. Nähdään, hei!

 

 

NANCY ZHOU

Yhdysvallat

 

Nancy Zhou

 

Hei kaikille! Olen Nancy Zhou Yhdysvalloista, ja tällä hetkellä asun Massachusetissa Bostonissa. Aloitin viulunsoiton nelivuotiaana isäni kanssa, ja opiskelen edelleenkin hänen johdollaan. Opiskelin kolme vuotta Miriam Friedin oppilaana New Englandin konservatoriossa. Kaiken tämän jälkeen odotan kovasti voivani palata Suomeen. Osallistuin vuoden 2010 viulukilpailuun, ja se oli ikimuistoinen kokemus kaikkineen; kilpailu, suomalaiseen kulttuuriin tutustuminen ja esiintymiset. Suomi on mielestäni hyvin kaunis maa, jossa on hyvin luonnonkaunis ilmapiiri, ja mielestäni se heijastuu Sibeliuksen musiikista, erityisesti viulukonsertosta. Viulukonsertto on lempikappaleitani, eikä vain siksi, että se oli ensimmäinen teokseni orkesterin solistina 16-vuotiaana, vaan koska se on niin haastava sekä fyysisesti että henkisesti. kaiken kaikkiaan toivon voivani pian palata Eurooppaan sekä voivani jakaa yleisön kanssa kuinka paljon olen kehittynyt vuosien varrella. Odotan kovasti jälleen uutta kokemusta.